|
||||||||||||||||||||||||||||||
| Ważna wiadomość: Artykuły poświęcone konwersji pomiędzy różnymi formatami video znajdziesz tutaj |
![]() ![]() |
nie, 07 lut 2010 - 23:22
|
|
|
Nowicjusz ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 17 Rozpoczętych tematow: 3 Dołączył: pią, 30 cze 06 Skąd: Częstochowa Nr użytkownika: 8,339 |
witam
Musiałem założyć nowy temat, bo zaraz mnie coś trafi... pościągałem sobie testowe pliki video do analiz (typu FOREMAN itp.) i wszystkie są z rozszerzeniem YUV. Rozumiem, że to nieskompresowany strumień YUV, ale czym to otworzyć??? Nie chcę żadnego playera, tylko filtr directshow, żeby dało się to wczytać za pomocą AviSynth. Są niby jakieś narzędzia np. tutaj, ale u mnie to nie działa, tzn. brak jakiejkolwiek reakcji Pomoże ktoś? |
|
|
|
pon, 08 lut 2010 - 01:15
|
|
![]() ®Profesjonalista Grupa: Administrator Postów: 1,883 Rozpoczętych tematow: 74 Dołączył: pon, 01 maj 06 Skąd: Elbląg Nr użytkownika: 7,596 |
Semaca Raw Source Filter
Jednak ten filtr coś mi nie działa... MONOGRAM YUV Source Ale to raczej do użytku w GraphStudio... A dlaczego po prostu nie skorzystasz z filtru/pluginu Avisynth RawSource? |
|
|
|
śro, 10 lut 2010 - 14:59
|
|
|
Nowicjusz ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 17 Rozpoczętych tematow: 3 Dołączył: pią, 30 cze 06 Skąd: Częstochowa Nr użytkownika: 8,339 |
Dzięki! Wygląda na to że działa
Na liste pluginów AviSynth zaglądałem, ale szukałem czegoś z YUV w nazwie, więc nie znalazłem... |
|
|
|
![]() ![]() |