|
||||||||||||||||||||||||||||||
| Ważna wiadomość: Artykuły poświęcone konwersji pomiędzy różnymi formatami video znajdziesz tutaj |
![]() ![]() |
pon, 08 lut 2010 - 15:21
|
|
|
Nowicjusz ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 3 Rozpoczętych tematow: 1 Dołączył: pon, 08 lut 10 Nr użytkownika: 15,406 |
Witam, chciałbym stworzyć utwór w systemie 5.1 a nie mam pojęcia jak wyeksportować 5 osobnych ścieżek do formatu Dolby Digital. Próbowałem w Logic Studio, ale też Final Cut, Adobe Premiere i za każdym razem zatrzymuje sie na etapie eksportowania materiału złożonego z 5 niezależnych ścieżek, ponieważ nie moge odnaleźć funkcji która umożliwia zapis w formacie 5.1 (5 niezależnych ścieżek). Co, gdzie i jak mam zrobić żeby sie z tym uporać? Prosze o pomoc. Pozdrawiam
|
|
|
|
pon, 08 lut 2010 - 15:44
|
|
![]() ®Profesjonalista Grupa: Administrator Postów: 1,377 Rozpoczętych tematow: 60 Dołączył: pon, 28 lis 05 Skąd: धर्म Nr użytkownika: 383 |
Darmowy WAV To AC3 Encoder umie stworzyć wielokanałowy plik Dolby Digital z osobnych plików WAV.
Pod przyciskiem Mux Wizard kryje się kreator w którym wskazujemy poszczególne kanały. -------------------- Matryce kwantyzacji, kompilacje Xvida i inne rzeczy (aktualizacja 11.03.2010)
Oby trąba twojego słonia nie trafiła w kaktusy... |
|
|
|
wto, 09 lut 2010 - 10:54
|
|
|
Nowicjusz ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 3 Rozpoczętych tematow: 1 Dołączył: pon, 08 lut 10 Nr użytkownika: 15,406 |
Dziękuje bardzo za podpowiedź:) A jest może coś na Mac'a?
Idąc za tropem Wav Ac3 natrafiłem na Media Encoder przy Adobe Premiere dzięki któremu można rzeczywiście przeprowadzić taki zabieg, lecz powstaje następny problem:) Co zrobić dalej z Ac3 by możliwym było wypalenie płytki czytelnej dla odtwarzaczy DVD? Pozdrawiam i dziękuje za pomoc Jawor:) |
|
|
|
wto, 09 lut 2010 - 14:21
|
|
![]() ®Profesjonalista Grupa: Administrator Postów: 1,377 Rozpoczętych tematow: 60 Dołączył: pon, 28 lis 05 Skąd: धर्म Nr użytkownika: 383 |
Idąc za tropem Wav Ac3 natrafiłem na Media Encoder przy Adobe Premiere dzięki któremu można rzeczywiście przeprowadzić taki zabieg, lecz powstaje następny problem:) Co zrobić dalej z Ac3 by możliwym było wypalenie płytki czytelnej dla odtwarzaczy DVD? Potrzebny jest jakiś dobry program do authoringu DVD. Fajny jest DVD-Lab Pro (niestety komercyjny) - tutaj mamy ciekawy opis. -------------------- Matryce kwantyzacji, kompilacje Xvida i inne rzeczy (aktualizacja 11.03.2010)
|
|
|
wto, 09 lut 2010 - 16:49
|
|
|
Hmmm, spróbuje podążyć za tymi wskazówkami:) Dzięki ponownia Jawor
P.S. Podoba mi sie Twoja Dharma:) |
|
|
|
wto, 09 lut 2010 - 17:31
|
|
Hmmm, spróbuje podążyć za tymi wskazówkami:) Warto zapoznać się z DVD-Lab Pro - oferuje mnóstwo ciekawych funkcji. W razie dalszych pytań technicznych, forum postara się pomóc. CYTAT P.S. Podoba mi sie Twoja Dharma:) Nie pamiętam nawet skąd wziąłem obrazek... Może z tej encyklopedii "Zagubionych". -------------------- Matryce kwantyzacji, kompilacje Xvida i inne rzeczy (aktualizacja 11.03.2010)
|
|
|
![]() ![]() |