Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: District 9
VideoAudio.pl > O wszystkim innym > Strefa recenzji filmowej
Krzych_1969
CYTAT("stopklatka.pl")
Przedstawiciele pozaziemskiej cywilizacji przybyli 28 lat temu na Ziemię. Bez precyzyjnego planu jak zorganizować życie uchodźców, ludzie odizolowali ich w dystrykcie 9. – zamkniętej dzielnicy Johannesburga. Powołana do jej nadzoru specjalna firma Multi-National United nie dba jednak o godziwe warunki dla przybyszy. Prawdziwym celem korporacji są badania nad odebraną im niezwykłą bronią. Do jej obsługi potrzebne jest jednak DNA obcych.

Zachęcony dobrą reklamą wyświetlaną w kinach przed projekcją "Bękartów Wojny" oraz pozytywnymi recenzjami znajomych, zdecydowałem się zainwestować środki w bliższe zapoznanie się z tym przypadkiem.
Film nakręcony w konwencji reportażowej, co czyni go nieco oryginalnym, ale poza tym ... No właśnie, na tym koniec zalet. Fabuła przewidywalna od początku do końca, jedynie nieco przyozdobiona efektami specjalnymi, które to bodaj wszystkie można zobaczyć w samej reklamie smile.gif . Najbardziej denne jest jednak melodramatyczne zakończenie w stylu "E.T. Go Home" mad0216.gif .
Porażka na poziomie 2/10 - polecam jedynie amatorom gatunku s-f lub tym, co dysponują nadmiarem czasu.
Placio74
Nieszablonowy i dość interesujący film.
Trochę nieco irytujących luk w fabule (częściowo wyjaśnionych 'poza' filmem).

8/10

CYTAT(Krzych_1969 @ sob, 24 paź 2009 - 10:04) *
Fabuła przewidywalna od początku do końca, ...

Ja akurat nie odniosłem takiego wrażenia. Chociaż obejrzenie trailer'a (szczególnie drugiej wersji) może częściowo popsuć 'odbiór'.
Diamond
Obejrzałem sam bo nie mogłem nikogo zmusić by mi towarzyszył. Każdy ma inną wizję i inaczej postrzega pewne rzeczy/wydarzenia. Dla mnie ten sposób nie przypadł do gustu (aczkolwiek malutki robalek był zajebisty). Sam film vs trailer jak zawsze zupełnie inny. Film z gatunku "innych" wywołujący mieszane uczucia. Kolega się zachwycał a mnie się nie podobał.

3/10? Nie za wysoko? Jedyneczka za małego śmiesznego robalka
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.